KORISNI SAVETI

BESPLATNE FOTOGRAFIJE – kako do besplatnih fotografija na internetu

Napisali ste dobar, kvalitetan članak, a onda ste proveli sate i sate na internetu kako bi pronašli odgovarajuće fotografije za isti. Najveći problem kod pronalaženje slika je što većina slika na Googlu je zaštićena autorskim pravima, takodje postoje sajtovi sa skupim stock fotografijama. Ali ako znate gde da tražite, možete naći kvalitetne i profesionalne fotografije, koje možete koristiti besplatno. U nastavku teksta pročitajte na kojim sajtovima možete preuzeti slike potpuno besplatno.

12 SAJTOVA ZA PREUZIMANJE BESPLATNIH FOTOGRAFIJA

1. Unsplash

Na ovom sajtu možete naći besplatne fotografije koje je poklonila zajednica fotografa. Fotografije možete preuzeti potpuno besplatno a za njihovo preuzimanje nije vam potrebna registracija. Možete ih koristiti i u komercijalne i nekomercijalne svrhe bez dozvole fotografa. Fotografije su prikupljene iz različitih izvora, lepo su sortirane, tako da veoma lako možete da nadjete fotografije koje vama odgovaraju.

2. Pixabay

Pixabay nudi više od 1,8 miliona veoma kvalitetnih slika i video snimaka. Fotografije su besplatne, i možete ih kopirati, modifikovati, distribuirati tj. možete ih koristiti u komercijalne i nekomercijalne svrhe bez navodjenja izvora. Kada kliknete na fotografiju biće vam dostupan profil autora kao i njegovi ostali radovi.

3. Pexels

Još jedan sajt sa koga možete preuzeti besplatne fotografije. Fotografije možete koristiti kako u komercijalne tako i u nekomercijalne svrhe. Nije potrebna registracija a ni neke druge dozvole. Sajt je lepo dizajniran tako da nećete imati problema da pronadjete fotografije koje vam trebaju za blog, društvene mreže ili nešto treće. Fotografije su veoma kvalitetne, visoke rezolucije i lepo su sortirane. Uz samo par klikova možete naći tačno ono što vam treba.

4. Picjumbo

Ovaj sajt ima u ponudi besplatne fotografije u visokoj rezoluciji za ličnu i komercijalnu upotrebu. Fotografije su prikazane po kategorijama tako da je ovaj sajt vrlo jednostavan za korišćenje. Fotografije ne možete prodavati niti objavljivati na drugim foto sajtovima. Pored besplatnih fotografija imaju i premijum paket, tako da možete za desetak dolara mesečno, da dobijate u inbox premijum pakete fotografija.

5. NegativeSpace

Na ovom sajtu možete naći visoko kvalitetne fotografije za ličnu i komercijalnu upotrebu i što je najbitnije fotografije su potpuno besplatne. Koristite, kopirajte, uredjujte ili delite fotografije i to bez kupovine, dozvole ili navodjenja izvora. Fotografije su lepo sortirane po kategorijama, tako da je pronalaženje adekvatnih fotografija za vaš blog, društvene mreže itd. vrlo jednostavno.

6. ISO Republic

Fotografije sa ovog sajta se mogu besplatno koristiti za lične i komercijalne potrebe. Fotografije možete preuzeti potpuno besplatno a za njihovo preuzimanje nije vam potrebna registracija ili navodjenje autorskih prava. Pogodne su za blogere, marketare i programere.

7. Life of Pix

Sajt nudi fantastične kvalitetne besplatne fotografije izradjene u visokoj rezoluciji. Fotografije su donirali fotografi iz Montreala. Za preuzimanje besplatnih fotografija nije potrebna registracija.

8. PIKWIZARD

Fotografije sa ovog sajta možete slobodno preuzimati bez navodjenja autora ili bez posedovanja bilo kakvih dozvola. Na sajtu se mogu naći vrlo kvalitetne fotografije koje možda i ne možete naći na drugim besplatnim sajtovima. Sajt ima aplikaciju za uredjivanje fotografija, tako da kada odaberete fotografiju možete je odmah prilagoditi vašim potrebama.

9. MMT Stock

Sajt ima dosta besplatnih fotografija za ličnu i komercijalnu upotrebu. Možete ih koristiti za svoj blog, za teme, na društvenim mrežama itd. Omiljene teme na ovom sajtu su: radni prostor, priroda, cveće i računari. Sve fotografije možete preuzeti potpuno besplatno a za njihovo preuzimanje nije vam potrebna registracija ili navodjenje autorskih prava.

10. FoodiesFeed

Sve fotografije na ovom sajtu možete besplatno preuzimati, kopirati, menjati, distribuirati. Možete ih koristiti za ličnu i komercijalnu upotrebu. Nije potrebno dodeljivanje autorizacije. Na ovom sajtu možete naći većinu toga što se tiče hrane od namirnica, pripreme hrane i gotovih jela. Fotografije su kvalitetne i visoke rezolucije.

11. Gratisography

Sajt nudi lepe i ekskluzivne besplatne fotografije visoke rezolucije za ličnu i komercijalnu upotrebu. Nije potrebna registracija i navodjenje autorskih prava. Neobični motivi i kreativnost su odlika materijala na ovom sajtu, drugim rečima fotografije su jedinstvene. Sve fotografije na ovom sajtu je fotografisao jedan čovek-Rajan Mekgvajer.

12. Reshot

Sve fotografije na ovom sajtu mogu se koristiti u komercijalne i nekomercijalne svrhe. Nije potrebna registracija i navodjenje autorskih prava. Na ovom sajtu možete naći biblioteku jedinstvenih besplatnih fotografija. Sajt je idealan za frilensere kao i za sve kreativce, koji bi hteli izuzetno kvalitetne fotografije.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s